Koulutus- ja konsultaatiopalvelut

Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja -koulutus

Neuropsykiatrinen valmentaja -koulutus, 30 op. koulutus on täydennyskoulutusta sote-alan-, ohjaus-, opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille, jotka haluavat erikoistua neuropsykiatristen häiriöiden parissa työskentelyyn ratkaisukeskeisellä lähestymistavalla. Koulutus antaa valmiuksia ohjata ja tukea eri ikäisiä asiakkaita ja perheitä, joilla on neuropsykiatrisia erityispiirteitä, kuten ADHD, autismikirjon häiriöt, Touretten oireyhtymä ja oppimisvaikeudet tai muita samankaltaisia haasteita.

Neuropsykiatrinen valmentaja -koulutus yhdistää ratkaisukeskeisen lähestymistavan ja neuropsykiatrisen asiantuntemuksen oppimisen. Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden työskennellä tavoitteellisesti, löytää omia vahvuuksiaan ja voimavarojaan sekä löytää omaan elämäänsä positiivisesti vaikuttavia ratkaisuja.

Neuropsykiatrisen valmentaja -koulutuksen laajuus on 30 opintopistettä ja kesto n. 7 kuukautta, johon kuuluu 14 pakollista lähikoulutuspäivää kerran kuukaudessa, kahtena päivänä peräkkäin. Koulutukseen kuuluu lisäksi itsenäisesti ja vertaisryhmässä tehtäviä välitehtäviä, valmennusasiakkuus ja kehittämistehtävä. Koulutuksen arviointi on hyväksytty / täydennettävä.

Koulutuksen sisältö noudattaa Neuropsykiatrinen valmentaja ry:n laatusuosituksia ja näin ollen mahdollistaa Neuropsykiatrinen valmentaja -nimikkeen käytön valmistumisen jälkeen.

Joensuun seudun koulutukset järjestetään yhteistyössä Riveria kesäyliopiston kanssa.

NEPSY-koulutuksen hinta:

Katso hinnasto täältä.

Nepsytäsmä

Nepsytäsmä on yhden aihealueen lyhyt työyhteisön koulutus, jossa viitekehyksenä on voimavara- ja ratkaisukeskeisyys. Nepsytäsmän aiheina voi olla esimerkiksi nepsyhenkilön haasteet koulussa tai päiväkodissa, haastava käyttäytyminen ja ympäristön tukikeinot, toiminnanohjaus ja sen tukeminen. Nepsytäsmän sisältö muotoutuu tilaajan toiveen mukaan. Tutustu hinnastoon täällä.

Tilauskoulutukset

Tilauskoulutukset ovat isommalle osallistujamäärälle tarkoitettuja nepsyaiheisia koulutuksia. Sisältö räätälöidään tilaajan tarpeen mukaan. Koulutus voidaan muotoilla joko luentotyyppiseksi tiedonjakamiseksi tai toiminnallisemmaksi työpajatyyppiseksi työskentelyksi aihealueen sisällä. Tutustu hinnastoon täällä.

NEPSY-konsultaatiot

Konsultaatiot neuropsykiatrisista aihepiireistä tarjoavat tukea ja asiantuntemusta, joka voi merkittävästi parantaa nepsy-yksilöiden ja heidän lähipiirinsä elämänlaatua ja toiminnallisuutta. Konsultaatiossa tarjotaan neuvontaa, tukea ja ohjausta yksilöille, perheille, muille tukiverkostoille, työyhteisöille tai ammattilaisille.

Konsultaation kautta voidaan syventää ymmärrystä neuropsykiatrisista häiriöistä ja niiden vaikutuksista arkeen. Konsultaation tavoitteena on parantaa ymmärrystä, toimintatapoja ja käytäntöjä, joilla voidaan paremmin tukea henkilöitä, joilla on neuropsykiatrisia erityispiirteitä. Tutustu hinnastoon täällä.